Navigatie via IPhone steeds uitgebreider

In 2011 is het navigatiebedrijf Navigon met al zijn ervaring en kennis overgenomen door het bedrijf Garmin. Sinds deze overname zijn de apps voor de iphone en androids van Garmin en Navigon steeds meer naar elkaar toegegroeid qua functies. Daar waar Navigon in Europa erg populair is, word in de VS meer geneigd naar Garmin, onder de Iphone-gebruikers.

Nieuwe functie:
Zowel de app van Navigon als van Garmin ondersteunen nu het afspelen van ingesproken instructies via autospeakers. Je moet hierbij, via bluetooth, verbinding maken tussen je Iphone en het audiosysteem of de handsfreekit in je auto.
Ook handig aan de app is dat wanneer je muziek aan het luisteren bent dat de muziek word gedimd wanneer er een aanwijzing komt vanuit de navigatie. Hierna kun je gewoon weer verder naar je favoriete muziek luisteren. Een zeer handige tool is dat de apps toegang hebben tot Wikipedia, wanneer je dan op een bestemming bent kun je gelijk alle informatie met betrekking tot hetgeen wat je wilt weten op zoeken! Wikipedia-icoontjes tonen aan als er iets interessants te beleven valt.
Garmin heeft ook de ondersteuning van de locatiediensten Foursquare en Glympse verbeterd. In de Navigo-app was het al langere tijd mogelijk om regiokaarten te downloaden zodat de app niet teveel gigabyte in beslag nam. Zo is dat nu dus ook in de Garmin app.
Via de app zie je dus nu de Foursquare-locaties en daarbij kun je gebruik maken van Glympse: het toevoegen van contacten en doorgeven op welke locatie je bent.

Kilometerregistratie:
Natuurlijk kun je met deze apps goed in beeld brengen waar je heen kunt gaan en waar de leukste bestemmingen liggen. Belangrijk is hierbij wel dat je op je kilometers let. Daardoor kunt u kiezen voor een kilometerregistratie van een professioneel bedrijf. Hierdoor bespaart u goed op uw benzinekosten.