Aardbeien gestolen uit magazijn

Een bedrijf uit de regio Utrecht houdt zich voornamelijk bezig met het transporteren van voedsel. Afgelopen zaterdagnacht jongslede heeft er zich een klein drama voltrokken. Het magazijn waar de aardbeien opgeslagen stonden is overvallen. De overvallers hebben 30 rolcontainers met aardbeien weten te bemachtigen.

Het bedrijf dat actief is in onder andere de food transport en koeltransport, is geschrokken van dit ongeval. De manager van het bedrijf heeft gezegd dat hij het contract van het beveiligingsbedrijf niet had verlengt. Dus de nacht van zaterdag op zondag was het bedrijf slechts beveiligd met het slot dat op de poort zat. Deze was gemakkelijk te ontgrendelen voor de overvallers. De overvallers zijn vooralsnog spoorloos en de politie wilde hier niet een te grote zaak van maken. Wel is er een team op gezet om de mensen die deze daad op hun geweten hebben op te sporen. Een aantal omwonende heeft aangegeven dat ze wel 2 bestelbusjes weg reden vanuit het transportbedrijf. Dit zijn na alle waarschijnlijkheid de daders.

De manager van het transportbedrijf heeft aangegeven te overwegen in de toekomst weer een beveiligingsbedrijf in te gaan huren. Tevens wil hij camera’s op gaan hangen. Deze moeten dienen voor het geval dat er nog eens diefstal voorkomt.