Containerplanner zorgt voor meer bedrijvigheid

Er is weer een nieuwe ontwikkeling op het gebied van containertransport. Het is nu namelijk mogelijk om online de optimale route voor de containers te berekenen. Dit is bedoelt voor containers die vanaf de havens naar het achterland vervoert moeten worden.

Voordelen van de planner

Vanaf de computer thuis is het nu dus mogelijk om binnen enkele seconden te zien wat de optimale route is naar het achterland. Hierbij wordt gebruik gemaakt van short sea, binnenvaart, weg en spoor. Het initiatief is gestart om bij te dragen aan de optimalisatie van het transport. Na het invoeren van de gegevens wordt er een route gegeven waarbij de middelen van vervoer worden aangegeven. Daarnaast wordt aangegeven hoe lang de lading onderweg is van deur tot deur.

GVT profiteert mee

De ontwikkelde planner van Zeeland Seaports zorgt er ook voor dat andere bedrijven hier van mee profiteren. Een voorbeeld hiervan is GVT Group Of Logistics gevestigd in Tilburg. Zij verzorgen transport rail mogelijkheden door heel Europa. Dit gaat over zowel het water via de binnenvaart als het spoor. Een onderdeel van GVT is namelijk de inlandterminal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de BTT ofwel de Barge Terminal Tilburg. Zij verzorgen het container vervoer vanuit de haven van rotterdam richting de rest van Europa.