Delftpersonenvervoer

Taxi delft

 

Welke vervoermiddel is het goedkoopste in de randstad

 

Hoe kun je in de randstad het beste je vervoer regelen. In de randstad is alles makkelijk te bereiken met een auto maar zeker in de grote steden heb je te maken met betaald parkeren. Dat kan soms ervoor zorgen dat vervoer met eigen auto behoorlijk prijzig kan zijn. Gemiddeld kost een uur parkeren in de grote steden vier euro per uur. Een dagje shoppen wordt dan al gauw een dure grap. Vaak biedt dan het openbaar vervoer een goedkoper alternatief. Je hoeft dan ook niet meer druk te maken om de tijd. Er zijn ook andere middelen om te reizen in de randstad. Wij hebben even op een rijtje gezet welke optie het meest voordelig kan uitpakken. We gaan er even voor het gemak uit van een reis met vier personen.

 

Auto

Met een auto van Zoetermeer naar Delft is ongeveer 20 km. Het parkeren in Delft kost ongeveer drie euro. Dat kan nog wel eens verschillen per parkeergarage. Hoe dichtbij het centrum hoe duurder het wordt. In het weekend kan het vaak voorkomen dat bepaalde parkeergarages al helemaal volstaan met auto’s. Dan zal je een stuk verder van het centrum af moeten parkeren. Een dagje shoppen kan daarom al gauw meer dan tien euro kosten alleen al aan parkeergeld,  dan hebben we de benzinekosten nog niet meegerekend. Zeker de laatste jaren zijn de benzine prijzen behoorlijk gestegen.

 

Openbaar Vervoer

Openbaar vervoer is in de randstad goed geregeld. In elke stad stopt de trein, tram of bus wel in het centrum. Je hoeft vanuit het station nooit ver te lopen om in het winkelcentrum te komen. Het enige waar je naar moet kijken of er ook openbaar vervoer is waar je woont. Het is niet echt praktisch als je met 5 tassen vol een kwartier terug moet fietsen naar huis. Als we voor het gemak dezelfde route nemen als met de auto ben je vaak vier euro per persoon kwijt voor een retourtje.

 

Taxi

Met taxi Delft naar Zoetermeer kost ongeveer 15 euro maar dit kun je met vier personen verdelen. Grootste voordeel met een taxi gaan is dat je nergens aan vast gebonden bent. Wil je na een geslaagd dagje shoppen nog lekker nagenieten met een hapje en drankje hoef je je niet druk te maken om alcoholgebruik. Met de auto voel je al snel de tijdsdruk dat elk uur een aantal euro extra kost.