Dieselmotoren voor schepen

Een dieselmotor is eigenlijk een zuigmotor welke met zelfontbranding werkt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zuiger en cilinder en de brandstof wordt samengeperst met lucht waardoor de diesel spontaan ontbrandt. De verbranding vindt dus plaats bij hoge druk en een hoge temperatuur. Een dieselmotor heeft een erg groot rendement.

Scheepsdiesel motoren bestaan er in verschillende soorten en maten. Zo kun je motoren hebben met voortstuwingsvermogen of hulpvermogen van 90 kW tot zelfs 5400 KW, een flink vermogen dus. Vaak kun je bij bedrijven welke scheepsdiesel motoren leveren bijvoorbeeld ook boogschroefpompen en ladingpompen halen. Belangrijk is wel te kijken hoe het zit met de dieseluitstoot. Dit in verband met milieuredenen. Je hebt tegenwoordig best veel scheepsdiesel motoren welke brandstof-en milieubesparend zijn, ook nog eens goed voor de portemonnee dus.

Bij scheepsdiesel motoren dien je ook vaak te kijken naar de strenge, en steeds strenger wordende, emissie-eisen. Dit kan zorgen voor meer vermogen en een goed evenwicht tussen vermogen en gewicht.