Een koerier naar Spanje

Als je handeldrijft met Spanje, bestaat een groot deel van het proces uit de bezorging van je goederen op de plek van bestemming. Een land als Spanje is aanzienlijk groter dan Nederland, waardoor planning van het transport een stuk ingewikkelder kan zijn dan je gewend bent. Je kunt zelf alle mogelijkheden van transport naar Spanje uitzoeken, maar veel bedrijven maken gebruik van een koerier naar Spanje. Een dergelijke koerier is ervaren met een betrouwbare en vlotte levering van je goederen in Spanje en is bovendien bekend met de grootte van het land. Zo is er voor elke richting die je uitgaat een geschikte dienst te vinden.

Voordelen koerier naar Spanje

Niet alleen de ervaring met het spoedtransport van goederen naar Spanje levert je veel voordelen op. Zodra je een koerier het spoedtransport van je goederen laat overnemen, dan geldt dit voor het hele proces vanaf de opslag tot aan de plek van bestemming. Dit kan je veel geld, tijd en energie besparen. Je kunt exact aangeven wat dient te worden vervoerd en waarheen. Ook in Spanje zelf kun je gebruik maken van warehousing op verschillende locaties om verdere distributie te vergemakkelijken. Door hun ervaring met het spoedtransport naar Spanje, gaat de communicatie tussen koerier en de partijen ter plekke vaak een stuk vlotter een eenvoudiger dan wanneer je dit zelf moet doen. Dit kan alleen maar ten goede komen van de kwaliteit van je levering en uiteindelijk op de prijs.

Vormen van koeriersdiensten

Het voordeel van een koerier naar Spanje is dat u er met verschillende soorten goederen kunt aankomen. Van grote leveringen tot kleine pakketten, vaak vormt dit geen probleem voor de koerier. De koerier beschikt doorgaans over allerlei materialen in verschillende soorten en maten, van de pallets waarop de goederen vervoerd worden tot aan de trailer waar de goederen ingeladen worden. Ook vinden de transporten zeer regelmatig plaats, zo niet dagelijks.

Bij een zogenaamde FTL, een Full Trailer Load, wordt een gehele trailer van een vrachtauto ingeladen met uw goederen. Daarmee wordt een gehele levering van je goederen naar Spanje verzorgt. Ook kun je kiezen voor een deel van de lading, een LTL (Less Than Trailer Load). Zowel voor de FTL als de LTL bestaan er vrijwel dagelijks koeriersdiensten. Heb je kleinere ladingen te vervoeren, dan kun je kiezen voor groupage. Hierbij worden je goederen als kleine partijen tot ongeveer 5 pallets vol vervoerd. Groupage vindt daardoor vaak op vaste dagen plaats.