Meer tweedehands boten verkocht

In het derde kwartaal van 2012 is het aantal transacties in de gebruikte botenmarkt flink gestegen, er positief voor botenverkopers dus. De resultaten komen uit de kwartaalcijfers van makelaars welke aangesloten zijn bij de HISWA Vereniging. De HISWA is de brancheorganisatie van de watersportindustrie. De makelaars aangesloten bij de HISWA verkochten zelfs 20% meer pleziervaartuigen in vergelijking met dezelfde periode in het jaar ervoor.

Eerder dit jaar leek het niet goed te komen met de botenbrache. In de eerste helft van dit jaar bleef de verkoop nog onder de realisatie van dezelfde periode in 2011, pas in het derde kwartaal van dit jaar was er dus sprake van een omslag. Hoewel de verkoopprijzen onder druk staan lijkt het er dus op dat het erg goed gaat.

Afgelopen periode werden vooral open en de snellere motorboten en sloepen het beste verkocht. Daarnaast waren ook de rond-en platbodems erg in trek. Het aantal verkochte motorboten steeg met 15% in vergelijking met het kwartaal daarvoor.