Met de plezierboot eropuit, wat mee te nemen?

Het mooie weer is in aantocht en daarom trekken veel mensen er weer op uit met de plezierboten en jachten. Met de stijgende temperaturen wordt het steeds drukker op de wateren in Nederland. Maar heeft u als u met de boot gaat varen wel voldoende kleding bij? Want het weer is Nederland kan nog weleens erg wisselvallig zijn. In dit artikel wordt een aantal tips gegeven voor welke kleding mee te nemen als u gaat varen met de boot.

Als u met de boot op vakantie gaat of voor een langere tijd gaat varen is het verstandig om van te voren te zorgen dat u alles wat u nodig heeft ook daadwerkelijk bij hebt. Het komt vaak voor dat als je eenmaal aan het varen bent je altijd wel iets bent vergeten. Daarom is het handig om een lijstje te maken met daarop alle dingen die je nodig hebt. Hieronder zijn een aantal tips voor welke kledingstukken er zeker aanwezig moeten zijn.

– Korte en lange broeken
– Zwemkleding en een badhanddoek
– Een pet (voor als de zon heel erg schijnt, om te voorkomen dat u een zonnesteek krijgt)
– Een regenjas (het kan zomaar voorkomen dat het gaat regenen als u op vakantie bent, om te zorgen dat u een beetje warm blijft is een regenjas erg handig)
– Een aantal truien/vesten (s’avonds kan het soms erg snel afkoelen, het is dan ook lekker als u een warme trui bij heeft)
– T-shirts met korte en lange mouwen

Dit zijn de basis dingen die sowieso belangrijk zijn om mee te nemen als u op vakantie gaat met de boot.