Parkeren in Rotterdam

Parkeren in grote steden is niet altijd even gemakkelijk. Daarom werkt de gemeente Rotterdam zo hard mogelijk aan een bereikbare stad. Iets meer dan 30 procent van de Rotterdammers is in het bezit van een auto en daarnaast komen er nog vele toeristen en bezoekers met de auto naar de stad. Dit betekent dat er genoeg parkeergelegenheid moet zijn en dit probeert de gemeente zo goed mogelijk te realiseren. In het centrum, op drukke plekken en voor parkeergelegenheid in parkeergarages geldt een uurtarief. Hoe drukker de straat is, hoe hoger het uurtarief is.

Betaald parkeren in het centrum is van maandag t/m zaterdag van 9:00 – 23:00 uur en op zon- en feestdagen van 12:00 – 23:00 uur.

Parkeertarief

Parkeren op straat in het centrum van Rotterdam kost €0,50 per 9 minuten. Dit komt op €3,33 per uur.

Het parkeertarief in parkeergarages in Rotterdam komt ongeveer op €3,75 per uur.

Voordelig parkeren op P+R terrein

Om voordelig te parkeren in Rotterdam is het slim om een Park + Ride terrein op te zoeken. Parkeren is hier gratis en tussen de terreinen en de binnenstad is een goede verbinding met het openbaar vervoer. Voor P+R Alexander geldt dat het parkeren alleen gratig is wanneer je een betaald vervoersbewijs hebt voor het openbaar vervoer.

Parkeergarages en parkeren op straat

Rotterdam telt vele parkeergarages. Soms kan het parkeren in een garage goedkoper zijn dan aan straat. Het nadeel van parkeren in een parkeergarage is dat je hier ook na 23:00 uur nog moet betalen. Het uurtarief voor een parkeergarage Rotterdam is maximaal €3,75 per uur en maximaal €30,00 per dag. Bij parkeren op straat dien je rekening te houden met betaald parkeren in de binnenstad en op andere drukke plaatsen.