Pechverhelping in België en het buitenland

Het zal u maar overkomen. Uw auto krijgt panne bij een daguitstapje in België of erger nog, wanneer u op reis bent in het buitenland. Gelukkig worden dergelijke problemen snel en accuraat opgelost als u een verzekering voor pechbijstand heeft.

Vergelijken

Veel mensen schrikken ervoor terug om een verzekering pechbijstand te nemen, hoewel dit al kan vanaf 60 euro per jaar. Er zijn verschillende partijen op deze markt actief, zoals VAB, Touring, Corona en Europ Assistance. U kan dan ook best pechverhelping vergelijken.

Klassieker: klapband

Een klassieker onder de oproepen voor pechbijstand is een klapband of een platte band. Zeler als u geen ervaring heeft met het wisselen van banden kan een pechverhelper handig zijn. Daarnaast hebben veel auto’s geen ‘echt’ reservewiel meer maar een smal noodreservewiel waarmee u slechts mag rijden tot aan uw garage. Ook hier kan de pechbijstand helpen om uw reis zo snel mogelijk weer te hervatten.

Startproblemen

Pechverhelping is echter niet alleen handig als u op de baan bent. Evengoed kunt u thuis met een probleem geconfronteerd worden. Zeker bij vrieskou treden er vaak startproblemen op bij wagens, waardoor een snelle interventie van een pechverhelping dienst erg handig kan zijn. Binnen een uur kan er al een nieuwe batterij in je wagen zitten.

Verzekeringen vergelijken

Er zijn verschillende goede verzekeraars actief op de Belgische markt. Het aanbod, de prijs en de algemene voorwaarden kunnen verschillen. Via deze website kan u dan ook een autoverzekering simulatie aanvragen bij diverse verzekeraars.

Hoe vergelijken?

Vele aanbieders van autoverzekeringen hebben een eigen website. Op hun website stellen ze vaak een autoverzekering simulatie voor. Door persoonlijke gegevens in te vullen en bijkomende wensen omtrent uw gewenste autoverzekering maakt hun website de simulatie. Zij laten op die manier weten wat de prijs is voor uw autoverzekering. Hierboven vindt u een aantal links van verzekeraars waar u online een berekening kan maken. Tegenwoordig is het dus niet meer noodzakelijk om kantoor per kantoor te bezoeken. Alle berekeningen kunt u hier online uitvoeren!