SS Rotterdam als multifunctioneel centrum

De SS Rotterdam is het vroegere vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.  Van 1959 tot 2000 bevoer het schip de trans-Atlantische lijn. Daarna is het nog 8 jaar lang een succesvol cruiseschip geweest. Sinds enkele jaren ligt het in de haven van Rotterdam als een centrum waarvoor zowel zakelijke gasten als particuliere iets te beleven valt.

WestCord Hotels

Sinds 2010 ligt het schip daar, en het zal vermoedelijk nog een paar jaar blijven liggen. In 2012 is het schip namelijk verkocht aan WestCord Hotels. Het heeft door een aantal grondige renovaties de meest moderne faciliteiten die je kan verwachten van een centrum als deze. Daardoor is het schip bijvoorbeeld geschikt wanneer een vergaderruimte Rotterdam indruk moet maken op je zakenrelaties. Er zijn grote vergaderruimtes, restaurants en andere extra opties voor zakelijke passagiers.

Faciliteiten

Er kan doordat je ontsnapt uit je dagelijks leven ontspannen gewerkt worden. Je krijgt het gevoel dat je al op een minicruise bent terwijl het schip niet vaart. Door de fifties stijl uit de vroegere jaren, en de bijzondere kunstwerken aan boord hangt er een authentieke sfeer. De SS Rotterdam heeft plaats voor 4000 mensen, maar kan ook voor een kleine gelegenheid worden gebruikt. Door aanwezigheid als een restaurant, buitendek, zonnedek en talloze andere voorzieningen kom je hier samen met zakenrelaties volledig tot rust.